Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Afrojack ft Eva Simons - Take Over Control

Οι μεγαλύτερες ηλεκτρονικές απειλές – ιοί


Τα Win 32/Conficker και INF/Autorun βρίσκονται στην κορυφή της λίστας ως οι δύο μεγαλύτερες απειλές υπολογιστών στoν κόσμο. Οι πρόσφατες αξιολογήσεις του ΤhreatSense.Net του προηγμένου συστήματος εντοπισμού και αναφοράς κακόβουλου λογισμικού της ESET, έδειξαν ότι το Win32/Conficker κατέχει την υψηλότερη θέση στον αριθμό των συστημάτων που έχουν μολυνθεί αυτόν τον Μάιο, με ποσοστό που αγγίζει το 9,12% σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεύτερο κακόβουλο λογισμικό στην κατάταξη, με ποσοστό 8,06% παγκοσμίως, αποτελεί το INF/Autorun. Πρόκειται για μια παραλλαγή trojan horses που περιέχει πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα, τα οποία είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν αυτόματα όταν ένας χρήστης με λογισμικό Windows συνδέει ένα USB Flash drive στον υπολογιστή του. Μάλιστα, στην Ευρώπη φαίνεται να υποσκελίζει το παραδοσιακά κυρίαρχο Conficker worm.Το Win32/PSW.OnLineGames κατέλαβε την τρίτη θέση παγκοσμίως με μερίδιο 4,29%. Παραμένει η νούμερο ένα απειλή στην Πολωνία, αν και παρουσιάζει μια μικρή κάμψη σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Στην έκτη θέση, για το μήνα Μάιο, βρίσκεται το Win32/Sality με σχετικά υψηλό ποσοστό της τάξεως του 1,36%. Σε αυτήν την περίπτωση μιλάμε για ένα πολυμορφικό ιό που μολύνει τα αρχεία των Windows με επέκταση .SCR ή .EXE και τερματίζει διαδικασίες που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια του υπολογιστή και την ανίχνευση απειλών.

Το Win32/Agent (3,25% σε παγκόσμιο επίπεδο) κυριαρχεί στις σκανδιναβικές χώρες – ΝΟΡΒΗΓΙΑ 4,75%, ΔΑΝΙΑ 5,79% και ΕΣΘΟΝΙΑ 5,55% – ταυτόχρονα, όμως, παρουσιάζει υψηλά ποσοστά σε ΟΥΓΓΑΡΙΑ 6,31% και ΑΥΣΤΡΙΑ 6,34%.

Microsoft: Το Office 2010 τώρα διαθέσιμο και στα Ελληνικά


Στη διάθεση του ελληνικού κοινού βρίσκεται από τις 27 Αυγούστου η ελληνική έκδοση του Microsoft Office 2010, η οποία διατίθεται σε καταστήματα λιανικής πώλησης σε όλη την Ελλάδα.

Οι Έλληνες καταναλωτές μπορούν να αποκτήσουν το νέο Office είτε μεμονωμένα, είτε με την αγορά επιτραπέζιων και φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών από τους κορυφαίους κατασκευαστές παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo, Samsung, Sony και Toshiba, καθώς και από Έλληνες κατασκευαστές ΗΥ.

Υπενθυμίζεται, ότι οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν σε καταστήματα λιανικής πώλησης μια Κάρτα Ενεργοποίησης Προϊόντος (Product Key Card) για να ενεργοποιήσουν το προ-εγκατεστημένο Office 2010 σε νέους υπολογιστές. Επιπλέον οι καταναλωτές που επιθυμούν να “κατεβάσουν” το Office 2010 απευθείας από το Office.com σε έναν παλιό υπολογιστή, η νέα τεχνολογία Click-to-Run θα τους επιτρέψει να πραγματοποιήσουν γρήγορα και εύκολα την εγκατάσταση.

Το Office 2010 ενσωματώνει σημαντικά καινοτόμα χαρακτηριστικά, που απλοποιούν ακόμα περισσότερο τις καθημερινές εργασίες των χρηστών, επιτρέποντας τη δημιουργία ακόμα πιο ζωντανών και δυναμικών εγγράφων, παρουσιάσεων και φύλλων εργασίας και διασφαλίζοντας την καλύτερη συνεργασία μεταξύ υπολογιστή, κινητού τηλεφώνου και web browser. Υπενθυμίζεται ότι η αγγλική έκδοση του Office 2010 βρίσκεται στη διάθεση του καταναλωτικού κοινού από τις 15 Ιουνίου.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ελληνική έκδοση του Microsoft Office 2010 μπορείτε να βρείτε στην ελληνική ιστοσελίδα του MS Office http://office.microsoft.com/el-gr/ .

Η AMD καταργεί το όνομα ATI από τις επόμενες κάρτες γραφικών της


Περίπου 4 χρόνια από τότε που προχώρησε στην εξαγορά της ATI, η AMD ανακοίνωσε ότι προτίθεται να καταργήσει το όνομα της πρώτης από τις κάρτες γραφικών όπου χρησιμοποιείτο αυτό. Η απόφαση ελήφθη κατόπιν έρευνας αγοράς που έδειξε ότι οι χρήστες έχουν εξοικειωθεί με το όνομα AMD στις συγκεκριμένες κάρτες γραφικών αλλά και ότι το όνομα αυτό εμπνέει υψηλότερο κύρος στις επιλογές τους, σε σχέση με το όνομα ATI. Η AMD εκτιμά ότι με τη μετονομασία των καρτών γραφικών από ATI σε AMD θα “τονωθούν” οι πωλήσεις τους και η εμπιστοσύνη των χρηστών σ’ αυτές. Θα παραμείνουν πάντως τα διακριτικά ονόματα μοντέλων, όπως Radeon και FirePro. Οι πρώτες κάρτες AMD Radeon και AMD FirePro αναμένονται σύμφωνα με την εταιρεία ως το τέλος του 2010.

Το «ποντίκι» του μέλλοντος


Το νέο φουτουριστικό ηλεκτρονικό ποντίκι παρουσίασε η αμερικανική εταιρεία Apple.

Πρόκειται για την κομψή γυάλινη πλακέτα, Μagic Trackpad, η οποία συνδέεται με τον υπολογιστή, μέσω Bluetooth.

O χρήστης θα μπορεί να τη χρησιμοποιήσει απλά με τα δάχτυλά του, όπως δηλαδή το iphone.
H συσκευή κοστίζει περίπου 70 ευρώ.


Έτσι θα είναι το Internet Explorer 9


Τις τελευταίες ημέρες διέρρευσαν κάποια στοιχεία σχετικά με το πρώτο screenshot από τελικό γραφικό περιβάλλον της επόμενης έκδοσης (9) του Internet Explorer. Μέχρι τώρα η Microsoft είχε διαθέσει στους Web developers κάποιες εκδόσεις preview του Internet Explorer 9, οι οποίες όμως δεν διέθεταν το τελικό γραφικό περιβάλλον του. Σκοπός των εκδόσεων αυτών ήταν να ελεγχθεί η σωστή απεικόνιση των ιστοσελίδων και των Web εφαρμογών στον IE9 σε πρώτη φάση και όχι ακόμη η δοκιμή των τελικών δυνατοτήτων του.

Τώρα όμως, δημοσιογράφος του ZDnet δημοσίευσε στο blog της ένα screenshot που βρήκε στο ρωσικό site της Microsoft από τον Internet Explorer 9. Το ρωσικό site έχει ήδη αποσύρει το screenshot, όμως η δημοσιογράφος του ZDnet πρόλαβε να το αποθηκεύσει και να το δημοσιεύσει.Αν και το screenshot δεν είναι σε φυσική ανάλυση αλλά σε σμίκρυνση, μπορούμε να βγάλουμε κάποια πρώτα συμπεράσματα για το πως θα είναι ο Internet Explorer 9. Πιθανώς να θυμίζει κάτι μεταξύ Chrome και Firefox. Για παράδειγμα τα κουμπιά μετακίνησης στην προηγούμενη και επόμενη σελίδα μοιάζουν με αυτά του Firefox, ενώ η γραμμή διευθύνσεων έχει ένα χαρακτηριστικό του Chrome: μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν πεδίο αναζήτησης. Δηλαδή αντί για κάποια διεύθυνση, μπορείτε να γράψετε εκεί κάποιες λέξεις-κλειδιά για τις οποίες θέλετε να κάνετε αναζήτηση στο Web.

Επίσης, θα παρέχεται η δυνατότητα στον χρήστη να μετακινεί μια καρτέλα από τον Internet Explorer 9 στη γραμμή εργασιών (taskbar) των Windows 7, οπότε το link προς το site που περιείχε η καρτέλα θα “καρφιτσώνεται” στην taskbar για άμεση πρόσβαση στο μέλλον.

Η πρώτη public beta του Internet Explorer 9, η οποία θα περιλαμβάνει και το γραφικό περιβάλλον του, αναμένεται να διατεθεί στο ευρύ κοινό στις 15 Σεπτεμβρίου, μετά από επίσημη παρουσίαση Τύπου της Microsoft.

Eλληνικό Μουσείο Πληροφορικής

 
Ένα νέο μουσείο με εκθέματα από τον κόσμο της πληροφορικής βρίσκεται στα σκαριά και έρχεται να μας γνωρίσει την ιστορία τον υπολογιστών, την εξέλιξή τους και να μας αποδείξει πως το μέλλον ανήκει στην ψηφιακή τεχνολογία.

Κάνοντας μια μικρή αναδρομή στην τεχνολογική ιστορία, διαπιστώνουμε πως στην πληροφορική η ραγδαία διάδοση των υπολογιστών οδήγησε και οδηγεί τους κατασκευαστές να εξελίσσουν συνεχώς τα προϊόντα τους και να παρουσιάζουν πολύ συχνά νέες συσκευές. Το γεγονός αυτό θέτει πολύ γρήγορα τις συσκευές στο χρονοντούλαπο της ιστορίας της πληροφορικής και μας επιτρέπει να θεωρούμε μουσειακό είδος αντικείμενα που παροπλίζονται πολύ γρήγορα εξαιτίας της ταχύτατης ανάπτυξής της.

Όλες οι παραπάνω διαπιστώσεις γέννησαν την ιδέα για να συγκεντρώσουμε σε έναν χώρο το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της τεχνολογίας στο οποίο θα εκτίθενται συσκευές και προγράμματα από τον κόσμο της πληροφορικής και την εξέλιξή τους μέσα στις τελευταίες δεκαετίες. Αυτόν τον χώρο διαχειρίζεται μια ομάδα από άτομα με όραμα, πίστη στους στόχους της και με την πεποίθηση πως η γνώση πρέπει να μοιράζεται και κυρίως να είναι ελεύθερη σε όλο το κοινωνικό σύνολο. Το μουσείο απευθύνεται σε οποιοδήποτε άτομο θέλει να γνωρίσει την ιστορία της πληροφορικής και να μάθει πώς φθάσαμε στην σημερινή τεχνολογία.

Το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής έχει στην κατοχή του υπολογιστικά συστήματα που χρονολογικά ξεκινούν από τη δεκαετία του ʼ80, μια εποχή που αποτέλεσε την απαρχή της έννοιας του προσωπικού υπολογιστή (pc) και χάρη στη μεγάλη αποδοχή και την υποστήριξη του κοινού, η συλλογή συνεχώς διευρύνεται και καλύπτει ολοένα και περισσότερους τομείς της πληροφορικής. Το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής δέχεται οποιαδήποτε προσφορά αντικειμένου της πληροφορικής για τον εμπλουτισμό της έκθεσης και στους δωρητές παρέχει ειδικό έγγραφο για την αναγνώριση της προσφοράς του. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο info@elmp.gr .

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ηλεκτρονική σελίδα
http://www.elmp.gr

Ολόκληρες ταινίες στο YouTube

Το YouTube λάνσαρε πριν από λίγες ημέρες τη νέα ενότητα με το όνομα «movies», στην οποία υπάρχουν ήδη περισσότερες από 400 δωρεάν ολόκληρες online ταινίες και σταδιακά θα προστίθενται περισσότερες. Μπορείτε ήδη να βρείτε το ντοκιμαντέρ «Home», τη γνωστή «The Best of The Three Stooges», ποικιλία ταινιών του Τσάκι Τσαν και πολλές άλλες.

Βέβαια, οι ταινίες δεν έχουν ελληνικούς υπότιτλους κι αυτό είναι ένα θέμα για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την προφορική επαφή στην αγγλική γλώσσα. Σε ορισμένες υπάρχουν μόνο αγγλικοί υπότιτλοι. Όπως και να έχει πάντως, αξίζει να ρίξετε μια ματιά στη νέα αυτή υπηρεσία στο http://www.youtube.com/movies

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως, από ό,τι φαίνεται, οι υπηρεσίες και οι εφαρμογές για το downloading σε YouTube videos λειτουργούν και στην υπηρεσία αυτή, κάτι που σημαίνει ότι μπορείτε να «κατεβάσετε» στο δίσκο σας τις ταινίες για offline προβολή ακόμα και σε ανάλυση HD 720p.

Το τραγούδι της Μυκόνου .. Crazy Mykonos

Ο Geo Da Silva (δημιουργός της επιτυχίας ο λακι λακι ή I’ll Do You Like A Truck) μαζί με τον Dj Gogos και τον Manny Mykonos (που παίζουν στο Space Club στη Μύκονο) , δημιούργησαν το τραγούδι της Μυκόνου . Το επίσημο Anthem για το καλοκαίρι του 2010 έρχετε από το νησί που η διασκέδαση δεν έχει όρια !

Geo Da Silva feat Dj Gogos and Manny Mykonos – Crazy Mykonos

Το νέο sexy video της Γιάννας Τερζή .. Turn Me Up

Δείτε το νέο αισθησιακό βίντεο κλιπ της Γιάννας Τερζή ή αλλιώς Yianna στο αγγλόφωνο τραγούδι «Turn me up» ! Απολαύστε το..

Νέο Blog......Νέα Αρχή

MCN (MusicComputersNews) Όπως φανερώνει και το όνομα του απο αυτό το blog θα ενημερώνεστε για τα πάντα σε ότι αφορά μουσική,υπολογιστές και ειδήσεις........Ας ελπίσουμε σε μια καλή αρχή.......New blog in town